Usein kysyttyä

Tietoa materiaaleista, vinkit asennukseen ja muita hyödyllisiä vastauksia.

Sisustuslistat ja muut rakennekoristeet koteihin, hotelleihin ja julkisiin tiloihin

Sisustuslistat kannattaa valita huolella, sillä ne viimeistelevät ja kohottavat koko tilan ilmeen. Kokosimme useimmin kysytyt kysymykset tiiviiseen pakettiin, ole hyvä!

Mistä materiaalista listat on valmistettu?

Perinteiset kattolistat on valmistettu polyuretaanista ja kevytlistat polystyreenistä.

Valolistat sekä jalka- ja kehyslistat on valmistettu polymeerista, jonka tiiviiksi puristettu materiaali on kovuudeltaan puun luokkaa. Kaikki sisustuslistamme ovat kevyitä, joten niitä on helppo työstää ja asentaa.

Millaisiin tiloihin sisustuslistat sopivat?

Valikoimastamme löydät monen eri tyylisuunnan listamalleja eri kohteisiin. Yhteen kohteeseen sopii minimalistinen, toiseen näyttävän koristeellinen. Siluetteja on tarjolla modernista perinteiseen ilmeeseen.

Jos tuotesivuilta ei löydy toivomaasi tyyliä, löydät hinnastoesitteestä lisää vaihtoehtoja. Voit myös kysyä suosituksia ja ideoita meiltä!

Miten sisustuslistat kiinnitetään?

Kiinnitys liimaamalla

Listat kiinnitetään liimaamalla. Itse suosimme Würthin polymeeriliimamassaa, mutta vastaavia tuotteita löytyy myös muilta valmistajilta.

Kun tarvitaan suurta alkutarttuvuutta, käytämme listojen päihin ja tarvittaessa myös keskelle noin 10 cm vedon Würthin Power Tack -voimaliimaa. Vastaavaa on tarjolla muillakin valmistajilla.

Apukiinnitykset

Apukiinnitykseen voidaan käyttää pinninaulainta, viimeistelynaulainta tai kannattomia nauloja. Puskusaumat tulee aina liimata saumahalkeilun estämiseksi. Puskusaumat häivytetään hiomalla sauma sileäksi ja viimeistelemällä tulos tasoitteella ja maalilla.

Saumojen häivytys

Listojen pituussaumat häivytetään akryylimassalla. Lähetyksen mukana saat aina asennusohjeen.

Voiko listat asentaa itse?

Kun noudatat tarkasti asennusohjeita ja teet asennustyön huolellisesti, syntyy hyvää jälkeä. Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin ja neuvomme asennuksessa.

Voiko sisustuslistat maalata?

Voi ja kannattaakin. Listat toimitetaan tehtaan pohjavärissä. Listat on kätevä maalata ennen asennusta, jolloin ylhäällä korjataan vain puskusauma.

Tyypillisesti kattolistoissa käytetään kattomaalia, joskus yhtenäistä ilmettä haettaessa myös seinäväriä. Uniikkia ilmettä tilaan saadaan, kun sisustuslistat maalataan poikkeavalla värillä. Lähes kaikki maalityypit sopivat.

Jalka- ja ovilistoja voi myös ruiskumaalata kaksikomponenttivärillä, kun halutaan oikein korkealaatuista jälkeä.

Mistä inspiraatiota sisustuslistojen valintaan?

Voit tutustua tuotekuviin ja monipuoliseen valikoimaamme verkkokaupassamme. Kauniita referenssikohteitamme taas löydät täältä. Autamme sinua mielellämme löytämään kohdettasi parhaiten palvelevat vaihtoehdot!